Design Council – Beyond 2012 Awards

In 2013 AndArchitects were awarded by the Design Council in the Architecture and Built Environment category for the BP Showcase Pavilion in 2012 London Olympics.

The brief for the pavilion called for a sustainable showcase using the least carbon footprint possible. It was an engaging design that needed to embody the capturing of the earth’s resources and demonstrate to the public how they were signing up to ‘Target Neutral’ and offsetting their travel to the Games. The key focuses were how the external façade could express sustainability and leave the least visual trace, and how the design would engage with the public. The aim was for the public to see themselves as a mass experiencing a moment and be able to record their experience at the Games. The design solution was a structure featuring a mirrored façade that creates a sense of low impact on the environment and invisibility by reflecting the surroundings.