vivienne westwood studios

AndArchitects have successfully gained planning permission for the expansion and redevelopment of Vivienne Westwood’s headquarters in Battersea. This site has been the design home and distribution hub of the brand for the past two decades.

It is currently proposed to endeavour to re-use part of the existing building for both phasing and sustainable reasons. The signature pale pink coloured brick is to be retained and layered into new elements of the façade. 

This scheme would enable the client to inhabit part of the existing building while the new extension block is constructed increasing it’s size from 1,800sqm to 4,600sqm. Once the two parts of the building are connected a restack of the departments could take place relatively quickly. There will be a later phase of works to refurbish the retained front block.